Új telefon

                                                  

Vettem egy új telefont. Nem dicsekvés, de akár a mai pénzügyi helyzetben az is lehetne. Inkább tény. A kinai nochan cég gyártmánya, Európában nem is lehet kapni elvileg, sőt, ahogy rákerestem, nem találtam semmi értelmezhető adatot róla. Értelemszerűen nem is boltban vettem, hanem... mondjuk úgy, hogy különleges alkalmi vétel volt. Állítólag leesett a kamionról. De nem is ez a lényeg, hanem az ígéret hozzá. Azt mondja, hajlítható a kijelző. Úgyis ki akartam már próbálni. De ez még nem lett volna elég. Ezen kívül az ígéret még az volt, hogy a méretet is lehet változtatni. Lényeg, hogy meglett, kipróbáltam, és hát az van, hogy még mindig keresem az állam, mert az bizony leesett.

Hajlítható kijelző. Ó igen, ez nagyon jól hangzik, viszont ez csak annyit szokott jelenteni, hogy összecsukható a készülék, és a zsanérnál is van kép. Tehát a kijelző hajlíthatóságát erősen korlátozza a kijelzőt magába foglaló készülék, ami értelemszerűen nem hajlik. Na, itt erről szó sincs. Miért? Azért, mert nincs kemény tokban a kijelző. Kapaszkodj, össze tudom gyűrni, mint egy papirgalacsint. Oké, kicsit vastagabb papir, de érted, összegyűrhető telefon. Kb úgy kell elképzelni mintha egy kartondoboz falvastagságnál kicsit vékonyabb, de egy rajzlapnál lényegesen vastagabb gumilepedőd lenne. És sajnos (vagy szerencsére) nem marad úgy. Totál kész vagyok tőle, nem térek magamhoz. Van egy kis tartása önmagától, igy ha telefonálsz vele, akkor nem fittyen le, de ha például beteszed sapka alá, akkor simán ráhajlik a füledre.
Aztán ugye mondtam, gogy gumilepedőre hasonlit. De durván, olyannyira - és itt teljesíti a változtatható méretet - hogy van a négy sarkán négy kis fül. Kaptam hozzá egy keretet, ami nagyobb mint a készülék. A keret négy belső sarkán kis kampó, amibe bele lehet akasztani a füleket. Ekkor a készülék megnyúlik! Érted, nyúlik a telefon! Nem térek magamhoz. És persze, nagyobbak a képpontok, meg ha nem egyformán húzom szét, akkor torzul a kép. Adtak hozzá egy kis csatot is, amivel ha ráhajlítom a csuklómra, akkor össze tudom csatolni és olyan mint egy böszme nagy kijelzővel rendelkező óra. Csak nem kemény mondjuk, és nem nyomja szét a kezem. A hátlap az lehetne valami porózus anyagból, mert nekem beizzadt alatta a kezem, de maga az élmény, hogy nem kell kézbe fogni, meg párosítani valami zsebben hordott dologgal hanem gyakorlatilag mint egy csuklópánt, és tudok vele telefonálni... És persze mindent, amit egy okostelefontól ma elvárunk.
Még próbálgatom, ismerkedünk, eddig nagyon pozitív dolgokat tudtam megfogalmazni. Ja igen, az akksi kb 1 napig birja, szóval minden este tölteni kell. A kihangosított hivás lehetne hangosabb. Korábban egy Samsung készülékem volt, még az is hangosabb volt ennél. De kb ennyi a nyafogásom.