hűtő

                                                  

többen kérdeztétek, hogy milyen az új hűtő, így leírom, hogy ne kelljen egyesével mindenkinek elmondanom. szóval ami a legszembetűnőbb dolog, az a lassú gyorsaság. fogsz egy tányér ételt, beteszed, és egy ha véletlen eszedbejut valami, akkor egy percig nem vehetem ki. merthogy gyorshűt. tényleg, egy perc múlva már tök hideg, bármilyen forró is volt, de az az egy perc. pedig amúgy soha nem is akarok semmit kivenni azonnal, és mégis az érzés, hogy ha akarnám, akkor nem tudnám... aztán ott a zaj. úgy zúg, mint a... nem is tudom, mint a mikró. Na jó, szóval persze hogy olyan a hangja, mint egy mikró, hiszen...

szóval amikor a ételt melegítünk a mikróban, akkor össze-vissza mindenféle irányú mikrohullámmal bombázzuk azt, ezzel mozgásra ingereljük az atomokat, és hát ugye a hő az a mozgásból ered. na és mi a helyzet a hűtéssel? valami akkor hideg, ha a benne lévő atomok kevésbé mozognak. szóval elég csak kioltani a mozgási energiájukat az atomoknak ahhoz, hogy lehüljenek a tárgyak. kb mint ahogy az aktiv zajszűrős fülesek működnek, csak itt nem hangokat kell kioltani, hanem atomok mozgási energiáját. magyarul megméri hogy hogyan rezegnek a tányér levesben az atomok, kiszámolja azt hogy milyen mikrohullám fogja ha nem is kioltani de annyira lecsökkenteni a mozgási energiát, hogy az a beállitott hőmérséklet legyen. végül megmikrózza az ételt, csak nem random mikrohullámokkal, hanem nagyon precizen kiszámolt, és irányitott hullámokkal.
végeredmény, egy perc múlva a legforróbb étel is hűtőhideg. csodálatos. aztán pár másodperc alatt a hűtő beteszi valamelyik polcára az újonnan berakott dolgot, és kész is. ha kicsit olcsóbb lenne, akkora extraprofitot érnének el vele - igazából minden hagyományos hűtő mehet a kukába ezek után.