ne vedd el a fókuszt

                                                  

régen minden jobb volt. ez tény. de hogy most mi mondatja ezt velem... szóval értem én hogy grafikus felület és már 80x25 karakter helyét kell kiszámolni hanem 2x1920x1080 pixel helyét meg olyanak, de könyörgöm, azóta a 40mhz órajelből 4+ghz lett, valamint a 640k ramból is 8giga lett, szóval kéne a fejlődésnek látszódnia de valahogy minden egyre lassabb. emberileg persze meg lehet szokni, hogy szinte nincs már egy olyan alkalmazás sem, amire ha rákattintok, akkor a következő pillanatban már tudok is vele dolgozni. mindenhol loader, pörgettyű, betöltés jelző csík. oké, ez van - nem értek vele egyet, de ez van

de hogy minek kell azt a fókuszt erőszakosan elráncigálni. egy program tudja már magáról hogy hol ha a helye. elinditom, nem elég hogy lassú, na mondom, akkor addig dolgozok máson, de nem lehet mmert ez a köcsög folyton elveszi a fókuszt. elmondom mi lenne a helyes. közvetlenül indulás után fel kell iratkozni a fókusz elvesztése eseményre. ha ez megtörténik, akkor az indulás során, és utána sem szabad soha elkérni a fókuszt, megváltoztatni az aktiv ablakot. ez rohadt idegesítő.
persze ha van türelme valakinek kivárni egy appot, és nem vált át másikra az egyik betöltése közben, akkor az azért kapja meg az új aktiv ablakot, benne a fókusszal. ahogy eddig is.
vagy csak legyen gyors, és akkor nincs probléma!
és a gyors nem másodpercekben mérhető, hanem kisebb mértékegység kell hozzá :)