Téged ma mivel húztak le?

                                                  

A minap bementem a spar-ba és vásároltam termékeket 518 Ft értékben. Természetesen felfele kerekítve máris buktam 2 Ft-ot, mert készpénzzel fizettem, de volt egy dolog, ami miatt igazán felment a pumpa bennem. Előttem mindenkitől végig kérdezgette a kedves pénztáros, hogy van-e Supershop kártyája. Persze nálam észre se vette, hogy azt szorongatom a kezembe készen állva arra, hogy odaadjam azért a nyamvadt 1 pontért. Kérdeztem is, hogy nem kellene-e a kártyám és sűrű elnézés kérés közepette mondta, hogy most már sajnos nem. A dolog azért fájt, mert ismét le lettem húzva. Ahogy mondtam, készpénzzel való fizetésem miatt 2 forintot buktam a kerekítés miatt. Ha kártyát használok, akkor ott megspórolom ezt, de ott meg kártyahasználati díj van, ami valószínű sokkal több, mint 2 Ft. De az igazán nagy lehúzás a pontgyűjtésben van, mert nem kaptam volna meg az 1.72999 pontot és következő ponthoz már nem csak 82 Ft kellene. Nem. Ami pont kijön a költött pénz után, azt megkapom, a többi meg megy a lecsóba.

A nagyobb kép viszont dühítőbb, mert ha utalok, vagy nekem utalnak, akkor abból levonnak pénzt. Ha készpénzt veszek fel, akkor abból is lenyúlnak. Ha soha nem megyek el orvoshoz és egyszer kihagyom a TB befizetését, akkor megbasznak és behajtják rajtam. Ha fizetésről van szó, akkor lehúznak és nem szívesen adják meg az igényelt nettó bért, mert sok a járulék. A bankszámlámon a pénz nem gyarapszik, lehet ott 14 millió Ft is. Ellenben, ha már -1 Ft az egyenlegem, akkor megjelennek rá a kamatok, mint lomtalanításkor kidobott mosógép körül a cigányok. Ha ki akarom back-elni a bankkártyadíjat a banknál és lemondok a bankkártyáról, akkor a készpénzfelvétel alkalmanként minimum 500 Ft kezelési díjat tartalmaz (legalábbis ez volt a Raiffeisennél). Ha mégis kérek kártyát, akkor kártyadíj van. De mind emellett meg ott a számlavezetési díj, amit nem lehet megkerülni.

Minden nap kéregetnek a csövesek, vagy jönnek azzal a rohadt fedél nélkülivel a kocsikhoz, vagy próbálnak nekem, a magyar embernek eladni könyvet gyönyörű indiai mesékkel a Krisnások. A csövesek mellett még megemlíteném, hogy én teljes áron kifizetem a BKV bérlet árát, mégse tudják biztosítani ezért cserébe megfelelő számú ellenőr és biztonsági ember alkalmazásával, hogy ne szálljon föl egy darab aromás hajléktalan se, vagy üvöltő részeg.

A különböző lehúzások összességének ez csak a töredéke és nem úszom meg. A pénz szivárog a zsebemből, ha meg nem használom és csak a párnában tartom, akkor meg inflálódik.