nincs egyedi nevem, mit tegyek?

                                                  

van az úgy, hogy regisztrálsz valahova. egyre több és újabb szolgáltatás van, ahova szeretnél. és ott a kérdés legtöbb helyen: adj meg egy nevet. egy nicknevet, vagy becenevet. mindegy hogy nevezzük, csak add meg, és legyen egyedi.

az internet hőskorában ezzel nem volt probléma, ha kovács béla voltál, akkor megadtad hogy kovacsbela és kész. na de manapság már minden kovács bélának van internete és ami a legdurvább, minden kovács béla akar pont azon a szolgáltatáson osztozni, amin te is. szóval jönnek a kovácsbéla0315 és hasonlóak, de ahogy telik múlik az idő, egyre több hasonló lesz. hiába no, a bécibubuka0315 is foglalt.
itt az ideje random neveket használni: mie3O15. nézz csak körül a githubon, tele van ilyenekkel. aztán ennek mi értelme? na meg ezután mi állítja meg a mie3015 felhasználót, hogy mie3O15 nevében garázdálkodjon? és ha ezek is elfogynak?
mik vagyunk mi, gépek, hogy primary key, unique key kelljen az embertársainkhoz? nekem például vannak egyforma nevű ismerőseim, mégsem keverem össze őket sosem. összetett kulcsom van rá.
tisztelettel szeretném javasolni a sok unique nickname property helyett valami összetett kulcs használatát, ha már ragaszkodunk a unique-hoz. általában nincsenek az embernek ugyanolyan nevű ismerősei, de ha mégis, akkor bizony el tudja dönteni hogy ki kicsoda.