Itt vannak az új villamosok

                                                  

Végre nem csak teszt-, illetve tanulójáratok futnak a BKV 3-as villamosvonalán, hanem hébe hóba (összesen egyelőre 2) már utasokat is visznek a gyönyörű, új, már-már futurisztikus villamosok. A gond ezzel az, hogy vajon megérdemeljük-e mi, utasok ezt az új járművet?

Az utasok között, főleg a villamos vonalakon rendszeresek a hajléktalanok, akik miatt már sehol sem merek leülni - maximum a 2-es metrón -, ugyanis ki tudja, hova le nem ültek már a retkes hátsójukkal. Összefogdossák azzal a kezükkel az összes kapaszkodót - rudat is, meg azt a lógó biszbaszt is - amivel előtte a kukába lógtak könyékig, hogy kihalásszák azt a 2-3 db aluminium italos dobozt, ami nekik aranyat ér.

Akkor ott vannak a munkások, akik ugyan becsületes, dolgos emberek, de a 50%-uknak eszükbe sincs lecserélni a melós ruhájukat az utazás időtartamára, nehogy már egy extra kilót kelljen cipelniük. (így aztán ha nem akarok malteros, vagy festékes lenni akkor inkább nem ülök le - pedig lehet, hogy már megszáradt)

Ezután jön az a kategória, amelyik a folyton zabáló, amelyik tömi magába a fornetti, meg a princess süteményeit, melyek köztudottan már attól mindent beterítenek 3 méteres körzetben morzsával, ha csak ránézel. (de láttunk már metrón levest tányérból evős alakot is)

Végül ott van az a réteg, amelyik megörökíti valamilyen írásos formában azt, hogy ott utazott, jellemzően egy ótvar nagy, látványos (de inkább ocsmány) graffiti-vel.

Nem is érdemeljük meg mi ezeket az új járműveket, úgyse vigyázunk rájuk.