a nyilvánvaló elirásokért nem vállalok felelősséget

                                                  

az előbb láttam egyik helyen módosultaka felhasználási feltételek. alapvetően tök jó, hogy tájékoztatnak róla - gondolom törvényi elvárás, mert régen ilyen nem volt, és el nem tudom képzelni, hogy egy piaci cég lenne ennyire jófej magától. mégjobb, hogy kaptam kivonatot a főbb pontokról. ennek is nagyon örülök. az hogy elém hajítanak egy 100+ oldalas pdf-et 10-es betűmérettel sűrűn teleírva, az nem tájékoztatás. btw histórikusan is érdekelne, de nyilván ne legyek telhetetlen. majd apránként elérünk a git history szintjére.
... őőő, miért nem most? ha van valakinek ideje, energiája, ez egy szuper ötlet:
online szolgáltatás, akár saas módon jelképes összegért az ember elkérheti egy adott cég ilyen-olyan 100 oldalas pdf-jeinek histórikus változásait. tehát ha mondjuk bankszámlát akarok nyitni, akkor megnézem és azt látom hogy az utolsó 100 módosítás folyamatos tarifaemelésről szólt, akkor lehet hogy elállnék a szándékomtól. még akkor is, ha a jelenlegi tarifa még belefér kategőriába esne.
na de vissza a témámhoz. bekerült egy olyan pont hogy nem kötelesek teljesiteni a nyilvánvalóan elírt dolgokat. gondolom arról szól, hogy ha lehagynak egy-két nullát az árról, akkor csesszem meg. de akkor ők is csesszék meg ha véletlenül 100 teslát rendelek, vagy valami hasonló.
én, felhasználóként azt várnám el, hogy egy szolgáltató a szolgáltatása során, annak marketing tevékenységét is beleértve, maximális odafigyeléssel jár el. ez most egy kiskapu, és csesszék meg.