kontrasztosabb híreket

                                                  

nagyon nehéz híreket olvasni. nem a tartalmuk miatt, vagy a helyesírási és elgépelési hibák miatt. hanem azért, mert maga a tényadat mellé oda van téve egy vélemény is. nem csak úgy mellé, hanem bele a közepébe, szinte már elválaszthatatlan módon. néha kíváncsi vagyok rá, néha meg nem, de mindenképpen szeretném ha az én döntésem maradna, hogy mikor vagyok rá kíváncsi. akárhogy is, de szeretném azt nagyon jól látni, hogy mi az ami vélemény, és mi az ami a tény. mondok egy példát: "leégett a dél-pesti autóbuszgarázs. kapcsolódó: 3 éve kötöttek tűzre." vs "végre porig égett a dél-pesti autóbuszgarázs, veszélyben a troliközlekedés, mert ott pihen éjjel a trolik 90%-a. a bkv jól járt a tűzzel, mert így nagyobb eséllyel indul a közlekedési támogatásokért. a tűz éppen a nagyösszegű biztosításkötés után alig 3 évvel történt, így még a biztosítási csalás gyanúja is felmerül, az amúgy is botrányokkal tarkitott előéletű igazgató részéről, akit még az mszmp helyezett pozícióba. összehasonlításul a pilipócsi autóbuszgarázs 100%-ban előzte meg a katasztrófákat, mert annak elnökét torgyán józsef nevezte ki"

azt szeretném, ha legalább 0.5-ös kontrasztaránnyal (a világosságot tekintve) lenne elválasztva a tény és a vélemény. emlékeztetőül: a világosság az ntsc szabványból közismert módon: f(r,g,b)=(299*r + 587*g + 114*b)/1000 értékkel határozható meg, a kettő közti kontrasztarány pedig ugyanezen képlet alkalmazása a két szin különbségére: f(abs(r2-r1),abs(g2-g1),abs(b2-b1))
amíg ez nincs meg, addig ha nem is teljesen hiteltelen (csak részben), de inkább pártpolitikai kampányeszköz az összes "hír"portál, mintsem a hiteles tájékoztatás eszköze.